вівторок, 11 листопада 2014 р.

Пісні Івасюка – скарбниця України



Кожен народ, кожна нація має своїх митців, якими пишається, творчість яких вивчає і виконує із задоволенням.
Його пісні вже давно стали народними і є невід’ємною складовою нашої самобутньої української культури.
Не одне покоління виросло на його творчості, а такі пісні, як «Червона рута» та «Водограй»  взагалі стали візитною картою України  у всіх пострадянських державах.
Він став героєм у творенні «нової»  української народної пісні, явищем, феноменом, якого по праву вважають засновником і класиком української  естрадної музики: талановитий композитор, автор невмирущих пісень, патріот своєї Вітчизни  - Володимир Івасюк, до 65 – річниці від дня народження якого у районному будинку культури була проведена музично-поетична концертна програма «Життя моя – обірвана струна».  У підготовці даного заходу прийняли участь працівники бібліотечних закладів (ЦДБ та ЦРБ) та РБК.
Глядачі ознайомились із життєвим та творчим шляхом видатного поета-пісняра мали змогу разом із виконавцями (Дарією Приймак, Світланою Кулик, Наталією Пиндрою, Вікторією Брижатою) заспівати невмирущі хіти Володимира Івасюка.
Поезії, присвячені В.Івасюку звучали у виконанні  ведучих А.Кожухар і О. Бабій та учениці 6-5 кл. Жембій Інни.
Захід супроводжував показ фото – та  відеоматеріалу. І хоч глядацька аудиторія, нажаль, була малочисленою – байдужим ніхто не залишився. Приємно було почути позитивні відгуки наших земляків тапобажали щоб і в подальшому неодноразово проводились такі заходи. А нам, організаторам, хотілось би бачити вас, дорогі наші односельці серед глядачів, щоб ви могли відволіктись від своїх буденних проблем і мали змогу отримати приємне, естетичне задоволення.


Немає коментарів:

Дописати коментар