четвер, 12 травня 2016 р.

"Памяті безвинно звинувачених"



Щороку у третю неділю травня відзначається в Україні День пам’яті жертв політичних репресій, який встановлено окремою датою на підтримку ініціативи громадськості. Раніше репресованих згадували разом із жертвами голодоморів, сьогодні ж жодних таємниць, замовчувань та викривлень у питаннях, які стосуються політичних репресій, немає і не може бути.
        З метою належного відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій  працівниками  Красноокнянської районної бібліотеки  було проведено годину пам`яті на тему: «Пам`яті безвинно звинувачених». На захід завітали учні Красноокнянського відділення  ДНЗ Фрунзівського професійного ліцею (82 група першого курсу, майстер Воробйова Л.).
         До уваги присутніх було презентовано книжкову виставку «Репресії – трагедія народу» , а також присутні мали змогу переглянути відео-презентацію присвячену темі політичних репресій.  Бібліотекарі розповіли про жертви репресій за  радянських часів, про нечувані жертви голодомору 1932-1933рр., нищення духовної нації України, про Биківнянські поховання, де таємно поховано понад 100 тисяч репресованих. Биківнянські поховання є лише одним із багатьох численних масових поховань в Україні жертв комуністичного терору. Йшлося й про окупований Кримський півострів та про патріотів, що нині викрадаються та саджаються в  російські тюрьми. Декламували вірші Чернишова К. і Бровінська О.
В історії нашого народу чимало сумних сторінок. Та чи не найтрагічнішими були ті, які пов’язані з репресивною політикою радянського тоталітаризму. Пам’ять назавжди закарбувала людські трагедії 1930-х  років, коли за одне лише необережне слово можна було заплатити життям. Доки ми пам’ятаємо, ми живемо!






Немає коментарів:

Дописати коментар