пʼятниця, 30 жовтня 2015 р.

У довічному боргу…

Пожовкле листя, світить сонце, теплий осінній день. Ми радіємо дню, сонцю, життю, чистому небу. А 71 рік тому була війна… здригалася земля.
Вже багато спливло води, як визволили Україну від німецько-фашистських загарбників. Це був важкий для України. Вперше в історії великої війни фашистів зупинив героїчною боротьбою героїчний народ.
Голландія капітувала на 6 день, Бельгія  - на 11,  Франція протрималася 42 дні. А Київ наші війська боронили 72 дні, 73 героїчні дні боролася Одеса.
Наше минуле і наше майбутнє пов’язані між собою незримим мостом пам’яті – Пам'ять… Вона вічна, не дає згаснути для нащадків жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом. Ця історія написана в окопах, на руїнах, в концтаборах.
Вшанували пам’яттю полеглих в  боях за Україну , Красноокнянський район . Година -пам’яті «Бійцям, що мир несли в наш край»  пройшов у 11 класі Красноокнянського НВК при сприянні вчителя Мусаєвої Анни Іванівни. На заході  йшлося про оборону України від фашистських загарбників, про те, як полягли за Україну наші визволителі. Декламувались вірші. Розповідалось про відомих визволителів Красноокнянщини , на честь яких названо вулиці у Красних Окнах, це Івана Манагарова, що командував 41-ю армією;  Терехова Василя  - командира мінометного підрозділу; про легендарного Олександра Покришкіна, що за роки війни здійснив 650 вильотів, провів 156 боїв, збив 59 літаків особисто та 6 – у групі;  про Михайла Носкова кавалера п’яти бойових і трудових ординів, завдяки йому виріс чудо-палац Культури, десятки будинків, шляхи і тротуари. Говорилося про героїв нашого району, які виконали свій священний обов’язок перед Батьківщиною.
Центральна дитяча  бібліотека для дітей зустрілася з учнями 6-Б класу (кл. керівник Чеботаєва Алла Михайлівна) та показала урок-мужності «Сердечно славить ветеранів, вся мати-Україна і весь світ».
Діти дізналися про ІІ   Світову війну, про те, як вона несподівано почалася, як вівся наступ, та як, не шкодуючи життя, захисники звільняли Україну. Декламували вірші, а ще розповідалось про війни у наш час, про людей, що полягли кістками, захищаючи Україну від загарбників та відстоюючи нашу незалежність.
                          

                                                                                                      Бібліограф ЦБС  І.В. Москул

       


 

Немає коментарів:

Дописати коментар