вівторок, 11 листопада 2014 р.

«У слові мудрість і душа народу»




9 листопада ми відзначаємо велике свято – День української писемності та мови. В Україні воно було офіційно встановлене 1997 року Указом Президента.
Щорічно у Красноокнянському НВК (гімназії) проходить Тиждень української мови та літератури, приурочений цьому святу. Традиційно у заходах Тижня приймає участь центральна дитяча бібліотека. Так цього разу з учнями 6 класів (вчитель Нікіфорова М.М.) проведена конкурсна програма «Мовна мозаїка». Діти прийняли активну участь у веселих та цікавих конкурсах: «Мовне асорті», «Прямо й влучно», «Шаради», «Одним словом», «Всезнайко», «Скажи без затримки», «Відгадай омоніми».
З учнями 4-А кл. (кл. керівник Кіпера Є.Є) проведена літературна година «У слові мудрість і душа народу». Діти здійснили умовну подорож до Королівства української мови, де живуть цікаві вікторини, прислів’я, приказки, загадки та казки.
Для відвідувачів ЦДБ оформлена книжкова виставка «Мова – життя основа» та, проведений бібліотечний урок «Перший історик-літописець» присвячений Нестору Літописцю – послідовнику творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається наша мова.
Мелодійна, ніжна, солов’їна. Навіть слів не вистачає, щоб описати калинове слово. Тож давайте оберігати, плекати, звеличувати зброю, гострішу за будь-які кулеметні постріли.


Немає коментарів:

Дописати коментар